Menu
 

Activiteiten

Alle activiteiten die op Jeugdplein Hengelo worden aangeboden zijn kortlopende kennismakingscursussen. Elke aanbieder spant zich in om een aanbod samen te stellen dat speciaal wordt samengesteld voor Jeugdplein. Dit geeft Jeugdplein Hengelo een uniek karakter.
 

Kosten

De Gemeente Hengelo vindt het belangrijk dat alle kinderen/jongeren tot en met 16 jaar in Hengelo de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met verschillende soorten sport, welzijn en culturele activiteiten.

Sportverenigingen en alle andere ( zelfstandige) aanbieders bepalen zelf wat de aangeboden activiteit per keer gaat kosten.
Elke aanbieder streeft ernaar de kosten zo laagdrempelig mogelijk te houden.
De bijdrage kan per cursus verschillend zijn. De ene activiteit is nu eenmaal duurder dan de andere.


Via onderstaande link kunt u kijken of u in aanmerking komt voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds:Sport en Cultuurfonds

 

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage via het Jeugdsportfonds moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Op de pagina van het fonds bij u in de buurt vindt u de spelregels per gemeente: Jeugdsportfonds