Menu
 
Klik hier om in te loggen

22 Schrijver op school: Simon van der Geest

Bibliotheek Hengelo

Groep 7 - 8
 

“Ik wist toen nog niet hoe het uit de hand zou lopen. Sommige geheimen kunnen maar het best bewaard blijven, diep onder de grond. Sommige geheimen kruipen uit zichzelf heel langzaam naar buiten. Sommige geheimen stinken en vreten overal gaten in.”  Uit zijn boek Spinder.

Simon van der Geest (1978, Gouda) groeide op in een piepklein dorp te midden van eindeloze weilanden. Als kind wilde hij uitvinder worden. Later koos hij voor een theaterdocent- en een toneelschrijfopleiding. Tegenwoordig schrijft hij boeken, toneelstukken en poëzie, het liefst voor kinderen.

Tweemaal won hij een Gouden Griffel; met Dissus en Spinder. In 2015 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt! en dook in de wereld van de uitvindingen.


Simon neemt altijd een stapeltje boeken en een schat aan verhalen mee naar zijn schoolbezoeken. Als theaterdocent en zijn enthousiasme neemt hij de leerlingen 45 minuten mee naar de wereld van schrijver zijn. Hij geeft de leerlingen een kijkje in de keuken en wakkert zo hun leeshonger aan.
 

Voor de moeilijker lezers zijn er ook luisterboeken van Simon van der Geest lenen via  Bibliotheek.nl 

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur
Duur 45 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie school
Periode tussen 2 en 16 april 2025
Informatie

Voor meer informatie: https://www.simonvandergeest.nl/