Menu
 
Klik hier om in te loggen

21 Schrijver op school: Maren Stoffels

Bibliotheek Hengelo

Groep 7 - 8
 

“Als je iemand vertelt wat er is gebeurd, maak ik je dood. Het is de hele klas tegen jou alleen. Je hebt niemand. Je bent een loser met een zwerver als vader. Negeer me maar, ik weet heus wel dat je dit leest! Ik maak je dood, hoor je me? DOOD.”: uit 500 appjes die ik niet wil lezen

Maren Stoffels (1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het. Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een jongetje dat zijn vader zoekt. Ze zat nog op de middelbare school toen haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift verscheen, vele boeken volgden.

Ze schrijft de laatste jaren vooral thrillers voor jongeren (12+). Met deze thrillers werd ze meermaals genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Tijdens haar scholenbezoeken ontdekte Maren dat ook jongere lezers haar thrillers graag willen lezen. Op verzoek van haar lezers schrijft ze daarom ook thrillers voor 10+.

Naast haar liefde voor thrillers schrijft ze op een begrijpelijke manier over ‘moeilijke’ onderwerpen zoals groepsdruk en pesten. Tijdens groepsbezoeken worden kinderen uitgedaagd en geprikkeld om door te praten, zo ontstaan vaak prachtige gesprekken.

Voor de moeilijker lezers zijn er ook luisterboeken van Maren Stoffels lenen via  Bibliotheek.nl 

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur
Duur 45 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie school
Periode tussen 2 en 16 april 2025
Informatie

Voor meer informatie: http://www.marenstoffels.nl