Menu
 
Klik hier om in te loggen

20 Waanzinnig gedroomd

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 5 - 6
 

Weet jij nog wat je vannacht gedroomd hebt?

Wat is een droom eigenlijk? Als je slaapt, verwerk je dingen die je hebt meegemaakt of je eigen gedachten. Dat kan hele gekke dromen opleveren: dingen die in je droom heel normaal lijken maar eigenlijk heel onlogisch zijn. In je droom kan alles dat in het echte leven niet kan.

Kunstenaars uit het surrealisme halen hun inspiratie vaak uit dromen. Zij maken bijvoorbeeld schilderijen waar dingen op staan die heel echt lijken, maar die niet echt kúnnen zijn. Met gekke combinaties of rare vormen. De leerlingen kruipen in de huid van Salvador Dali, Femke Teussink en Juan Miró. Door een oefening in automatisch tekenen experimenteren ze met intuïtie en loslaten.

Iets dat ze volop nodig hebben tijdens de workshop: want hoe maak je nu eigenlijk een surrealistisch werk? Met vervreemdende combinaties van onderwerpen en technieken maken alle leerlingen surrealistische kunst; hun eigen droomwereld.

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst
Duur 2 uur
Locatie school
Periode januari - februari 2025
Informatie

‘Waanzinnig gedroomd’ bestaat uit een voorbereidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door Oyfo verzorgd) en een cultuurontmoeting van 2 uur op school.

Bij het ontwikkelen van ‘Waanzinnig gedroomd’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs: Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 41) en Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56). De tussendoelen zijn aangegeven in het lesmateriaal.