Menu
 
Klik hier om in te loggen

09 De grote groene machine

Oyfo Kunst & Techniek (RW)

Groep 1 - 2
 

Oef. Best spannend en indrukwekkend. Al die grote machines en motoren die met veel gepiep en gegrom in beweging komen. Waarom zijn er eigenlijk machines? Waar worden ze voor gebruikt?

 

Voor veel kinderen uit groep 1 en 2 zal het de eerste keer zijn dat ze naar een museum gaan. Daarom is er bij Oyfo een handpop die de kleuters meeneemt op ontdekkingstocht door het museum. En als we goed kijken zien we allerlei vormen en kleuren in al die machines en apparaten in het museum. De kinderen kijken en vergelijken, ordenen en sorteren. En kijken en luisteren naar al die grote en indrukwekkende machines.

 

Na de tocht door het museum komen de leerlingen in de workshopruimte. Ook de handpop gaat natuurlijk mee. Samen maken ze van allerlei vormen, kleuren en texturen hun eigen kunstwerk.  

 

Bij het ontwikkelen van ‘De grote groene machine’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 52, 53),  *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56).

 

Dit project is nog in ontwikkeling, de precieze invulling kan afwijken van hetgeen is aangegeven.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
docx Voorwaarden deelname KoS en ICC aanbod 0,03 MB

 

Over deze activiteit

Discipline erfgoed / beeldende kunst
Duur 1,5 uur
Locatie Oyfo Techniekmuseum
Periode mei - juni 2024
Informatie

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 32 leerlingen per groep.