Menu
 
Klik hier om in te loggen

01 ANIMAATJES

Korte-filmcompilatie

Schouwburg Hengelo

Groep 1 - 2
 

Speciaal voor de kleintjes is een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan op de belevingswereld van kleuters.

 

Pinguin (Animanimals) - Julia Ocker (4 min) Zie je het voor je? Een VIP (Very Important Pinguïn) feest in Antarctica. De serveer pinguïn heeft als taak om alle gasten tevreden te houden en serveert hen wijn en kersentaart. Hij neemt zijn taak erg serieus.

 

Nachtwandeling - Falk Schuster (4 min) ‘s Nachts, wanneer alles slaapt, ontwaakt een magische wereld van vormen in de kinderkamer met allerlei grappige dieren. Er valt zoveel te ontdekken. Alleen de naderende ochtend kan de avonturen van de nacht abrupt beëindigen. Maar de volgende nacht wacht al.

 

Ijsneus - Veronica L. Montano & Joel Hofmann (8 min) Bo en Moco wonen in een ijskoude wereld. Moco heeft altijd een snotneus en geeft het ijs hiervan de schuld. Hij probeert al het ijs te smelten met zijn vuurbrander. Tegelijkertijd probeert Bo de schade weer te repareren en probeert ze het ijs weer aan elkaar te naaien met naald en draad.

 

Meneer Nacht heeft een dagje vrij - Ignas Meilūnas (2 min) Waarom verandert de nacht in de dag? Meneer Nacht is in een eigenwijze bui en speelt overdag met het donker maken van voorwerpen in de stad.

 

Roekoekleuren - Oana Lacroix (6 min) In een landschap waar alle vogels slechts één kleur hebben en alleen zingen met hun vrienden in dezelfde kleur, voelt de rood met gele vogel zich overal misplaatst. Verdrietig en alleen zit hij in zijn nest, totdat het seizoen verandert en de kleuren van de herfst verschijnen.

 

Samen staan we sterk - Anais Sorrentino (7 min) Op een koude winterdag niest een verkouden beer zo hard dat een enorme steen losraakt en de ingang van zijn grot blokkeert. Opgesloten in de grot roept de beer om hulp, wie gaat het lukken om de beer te bevrijden?

 

Vreemde vis - Krishna Chandran A. Nair (6 min) Midden in de oceaan ziet een school vissen en een grote rode vis die op het wateroppervlak drijft. De vissen proberen alles te doen om de vis in hun midden op te nemen.

 

NL Gesproken

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf ANIMAATJES Lesbrief 3,09 MB
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,12 MB

 

Over deze activiteit

Discipline film
Duur 41 minuten
Locatie Schouwburg Filmzaal
Periode 6, 7, 8 en 10 februari
Informatie

Thema’s: dieren, vriendschap, humor, avontuur, dag-nacht