Menu
 
Klik hier om in te loggen

02 BEESTENBOEL

Korte-filmcompilatie

Schouwburg Hengelo

Groep 1 - 2
 

Deze verschillende korte films hebben allen één ding gemeen: dieren in de hoofdrol! De verschillende animaties zijn prachtig gemaakt, met verschillende animatietechnieken en vertellen ieder een uniek, grappig en soms ontroerend verhaal.

 

Fred en Annabel – Ralf Kukula (8 min) Fred de kat en Annabel de gans zijn onafscheidelijke vrienden. In de herfst is het tijd voor Annabel om naar het zuiden te vliegen. Fred mist zijn vriend heel erg. Maar gelukkig komt de lente er weer aan en zullen de vrienden elkaar weer snel zien!

 

De kleine vogel en de rups – Lena von Dohren (4 min) Het vogeltje heeft veel rust en stilte hoog in zijn boom…. tot er een onverwachte gast opduikt.

 

Octopus – Julia Ocker (4 min) De tentakels van de octopus zijn druk in de weer met het bakken van een heerlijk maaltje. Eén eigenwijze tentakel wil alleen niet helemaal meewerken met de rest.

 

Luchtvruchten – Katerina Karhánková (10 min) Een groepje harige beestjes leeft samen op een open plek in het donkere bos. Zij voeden zich met zaden die bij het raken van de grond veranderen in glanzend fruit. Eén beestje is nieuwsgierig waar deze zaden vandaan komen en gaat op avontuur.

 

Tijger – Karim Saleh (4 min) De tijger op het bordje eten komt tot leven! Maar heeft hij wel tafelmanieren?

 

Samen staan we sterk - Anais Sorrentino (7 min) Op een koude winterdag niest een verkouden beer zo hard dat een enorme steen losraakt en de ingang van zijn grot blokkeert. Opgesloten in de grot roept de beer om hulp, wie gaat het lukken om de beer te bevrijden?

 

Kuap – Nils Hedinger (7 min) Een kikkervisje wordt maar geen grote kikker. Hij blijft achter in de vijver maar ontdekt wel een hoop nieuwe dingen om hem heen. Gelukkig wordt het weer lente… zal hij nu een echte kikker worden?

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf BEESTENBOEL Lesbrief 2,22 MB
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,12 MB

 

Over deze activiteit

Discipline film
Duur 40 minuten
Locatie Schouwburg Filmzaal
Periode 13, 14, 16 en 17 februari 2023
Informatie

Thema’s: dieren, vriendschap, liefde, humor, avontuur

 

Geen dialoog