Menu
 
Klik hier om in te loggen

Fotografie : influencers/ social media VSO

maatwerk
 

Over Maatwerkprojecten...

Maatwerkprojecten zijn projecten die al eens zijn aangepast aan een speciale doelgroep, bijvoorbeeld binnen het speciaal onderwijs. Ze zijn na overleg met de school verder aanpasbaar... echt maatwerk dus. 

Het lesmateriaal bij een maatwerkproject geeft een indruk van de (aanpas)mogelijkheden en dient dus als voorbeeld van wat er kan. Bij elke aanvraag volgt persoonlijk contact over:

  • afstemmen op de specifieke doelgroep
  • aanpassen van een thema/onderwerp
  • lengte van de cultuurontmoeting
  • locatie

 

Over Fotografie : influencers/ social media VSO...

De leerlingen gaan tijdens de workshop eigen foto’s maken en gebruiken hierbij meerdere technieken om de mening van de kijker te beïnvloeden. Voor de foto’s die de leerlingen gaan maken, kiezen zij zelf een onderwerp. Dit mag een serieus onderwerp zijn, iets dat zij graag zouden willen veranderen in de wereld. Denk hierbij aan milieu, politiek, pesten op school.

 

De groep leert dat fotografie een belangrijke impact heeft op meningen. Van Social Media Influencers tot aan fake news, dingen iets mooier maken dan ze zijn.Vervolgens gaan de leerlingen in de workshop aan de slag met het maken van een eigen fotoreeks waarbij ze een duidelijke mening laten zien over een zelfgekozen onderwerp.

 

De leerlingen maken kennis met fotografie en fotobewerking, leren dat fotografie van grote invloed is op de meningen,  ontdekken wat nieuwe technieken voor effect hebben op fotografie en leren d.m.v. oefeningen zelf een verhaal te vertellen met beeld.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Fotografie Lesbrief VSO 0,42 MB
pdf Fotografie Docentenhandleiding VSO 0,41 MB
mp4 Fotografie Bijlage influencer VSO film mp4 10,51 MB

 

Over deze activiteit

Discipline fotografie
Duur 90 min
Locatie op school / bij Oyfo