Menu
 
Klik hier om in te loggen

Drop the Beat VSO

maatwerk
 

Over Maatwerkprojecten...

Maatwerkprojecten zijn projecten die al eens zijn aangepast aan een speciale doelgroep, bijvoorbeeld binnen het speciaal onderwijs. Ze zijn na overleg met de school verder aanpasbaar... echt maatwerk dus. 

Het lesmateriaal bij een maatwerkproject geeft een indruk van de (aanpas)mogelijkheden en dient dus als voorbeeld van wat er kan. Bij elke aanvraag volgt persoonlijk contact over:

  • afstemmen op de specifieke doelgroep
  • aanpassen van een thema/onderwerp
  • lengte van de cultuurontmoeting
  • locatie
  •  

Over Drop the Beat VSO...

Beats zijn de hartslag van elke popsong. Je kunt zelfs de meest eenvoudige liedjes laten swingen door er een lekkere groove onder te zetten. Klinkt het muziekstuk te saai? Drop the Beat!

In ‘Drop the Beat’ gaan de leerlingen de diepte in met ritmes. Waar je vroeger een drummer in elke band had, zie je nu steeds meer producers met slimme software. Maar… de basisgeluiden blijven gelijk! Elk ritme heeft een soort basdrum, een backbeat of een perc-track. En we kunnen deze basisgeluiden zelf bij elkaar zoeken en programmeren!

 

De leerlingen gaan onderzoeken wat er nodig is om een beat te maken en hoe je elk willekeurig geluid kunt uitrekken, inkorten en op andere manieren kunt vervormen om ze in te zetten bij het produceren van een beat. Als ze hun digitale drum-set hebben samengesteld is het tijd om daarmee beats te programmeren.

 

Na dit multimediale gedeelte is het tijd om dat wat de leerlingen ontdekt en geleerd hebben met echte instrumenten uit te voeren. Met verschillende ‘bestaande’ en ‘gevonden’ instrumenten gaan ze in de slagwerkstudio aan het werk om de beats ‘live’ te laten klinken en ervaren ze welk effect een lekkere beat kan hebben op muziek !

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Lesbrief Drop the Beat 0,23 MB
pptx Powerpoint Drop the Beat 770,27 MB
pdf Sequence blad Drop the Beat 0,02 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziek
Duur 75 min
Periode bij Oyfo