Menu
 
Klik hier om in te loggen

18 Bladerpracht

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 5 - 6
 

Het lijkt zo simpel en vanzelfsprekend; bladeren die in het voorjaar aan de bomen verschijnen en in de herfst zo prachtig verkleuren en uiteindelijk verdwijnen. 

Maar wat als je beter gaat kijken naar die bladeren? Hoe zijn ze opgebouwd, wat is er altijd hetzelfde en hoe verschillend kunnen ze zijn? Deze kennis hebben de leerlingen nodig om hun eigen bladeren te maken. En daarmee gaan ze iets heel tofs doen: gelli-prints maken!

Gelli-printen is een relatief nieuwe vorm van monoprinten. Met deze rubberachtige matjes kun je texturen en meerdere kleurlagen creëren. Ondertussen ontdekken de leerlingen van alles over de geschiedenis van prints, de verschillende printtechnieken en wat je er zelf mee kunt doen:

Bladerpracht maken dus! De zelfgemaakte bladeren worden gecombineerd met bladeren uit de natuur en samen zorgen ze voor de meest fantastische kunstwerken.

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst
Duur 2 uur
Locatie school
Periode najaar 2024
Informatie

‘Bladerpracht’ bestaat uit een voorbereidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door Oyfo verzorgd) en een cultuurontmoeting van 2 uur op school.

Bij het ontwikkelen van ‘Bladerpracht’ is rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 40, 41) en Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56). De tussendoelen zijn aangegeven in het lesmateriaal.