Menu
 
Klik hier om in te loggen

De magie van kleuren (schilderen) VSO

maatwerk
 

Over Maatwerkprojecten...

Maatwerkprojecten zijn projecten die al eens zijn aangepast aan een speciale doelgroep, bijvoorbeeld binnen het speciaal onderwijs. Ze zijn na overleg met de school verder aanpasbaar... echt maatwerk dus. 

Het lesmateriaal bij een maatwerkproject geeft een indruk van de (aanpas)mogelijkheden en dient dus als voorbeeld van wat er kan. Bij elke aanvraag volgt persoonlijk contact over:

  • afstemmen op de specifieke doelgroep
  • aanpassen van een thema/onderwerp
  • lengte van de cultuurontmoeting
  • locatie

 

Over De magie van kleuren (schilderen) VSO...

Wat gebeurt er als je kleuren mengt ? Het lijkt wel toveren, een beetje rood en een heleboel geel wordt licht oranje ! Wat gebeurt er als je meer rood bij het geel doet of een beetje blauw ?

 

De leerlingen laten zich verrassen door de magie van kleuren en schilderen het doek vol met de kleuren die ze zelf ontdekt hebben. Als ze daarmee  klaar zijn gaan de leerlingen aan de slag met gekleurd papier. De leerling kiest de kleur papier die hij mooi vindt en tekent daarop lange stroken. Dit

worden gekleurde bruggen die in het schilderij gezet worden. Ze hoeven niet netjes recht te zijn, maar wel lang en dun. Een paar stroken krijgen met vetkrijt in ieder geval 3 kleuren.

 

Ondertussen is het schilderij voldoende droog. De stroken worden in het schilderij gepakt door alleen lijm aan een begin en aan een eind van de strook papier te doen. De strook mag een beetje bol staat waardoor het een brug wordt. Er ontstaat nu een magische wereld van kleuren die omhoog komen, met bruggen die de kleurvlakken verbinden en waar je eindeloos in kan verdwalen.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Lesbrief De magie van kleuren 0,48 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldend
Duur 90 min
Locatie bij Oyfo