Menu
 
Klik hier om in te loggen

09B Schrijver in de klas: Monique Hagen

Bibliotheek Hengelo

Groep 3 - 4
 

Hans Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Hij kreeg de Gouden Griffel voor De dans van de drummers en vier Zilveren Griffels voor Het gouden oog, Het is nacht, we gaan op jacht, De kat en de adelaar en Zwaantje en Lolly Londen. Daarnaast kreeg hij ook drie Vlag en Wimpels, onder andere voor het eerste deel uit de Jubelientje-serie.

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Praag en Boedapest.

In 2008 heeft hij het kinderboekenweekgeschenk geschreven, getiteld Vlammen.

In 2013 verscheen de bloemlezing Ik zoek een woord: 167 gedichten over taal om van A tot Z te verslinden, samengesteld door Hans en Monique Hagen en geïllustreerd door Deborah van der Schaaf.

In zijn boeken verwerkt Hans Hagen dingen die hij zelf heeft meegemaakt. Maar het meest beroemde verhaalpersonage van Hans Hagen is ongetwijfeld Jubelientje. Over de belevenissen van dit eigenwijze en ondernemende meisje schreef hij diverse boeken.

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur
Duur 1 uur
Locatie school
Periode 19 maart
Informatie

Mochten er meer dan drie aanmeldingen zijn is Monique Hagen bereid een aantal groepen voor haar rekening te nemen.

 

Boeken:

-daan wil weg

Daan wil naar de maan, met zijn kar. Kip en rat gaan mee. En mug.    

En ree. Mag Sik ook mee? De optocht vertrekt. Zouden ze het halen?

 

-Het grote boek van Jubelientje

Bundeling van drie boeken over Jubelientje en haar oma, die aan elkaar gewaagd zijn.

 

-Het hanengevecht

Pio droomt van een beter leven. Hij traint zijn haan voor de hanengevechten, als hij wint kan Pio hem voor veel geld aan een fokker verkopen. Zal Pio´s haan winnen....? (A)