Menu
 
Klik hier om in te loggen

06 De kleurtovenaar

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 1 - 2
 

Onze wereld zou er maar kaal en saai uitzien als ze alleen maar grijs was; gelukkig heeft alles een kleur! Welke kleuren zijn er allemaal en hoe maak je die (met verf)?

 

De eerste les begint met het voorlezen van een verhaaltje over gekleurde vissen; op een speelse manier wordt er een inleiding gegeven over 'kleuren'. Naar aanleiding van het verhaal maken de kinderen, onder begeleiding van de docent, met de drie hoofdkleuren een vissenschilderij. De leerlingen werken met verschillende maten penselen op papier. 

Elk kind beschildert ook een eigen ‘aquarium’ waarin de vissen, in de tweede les, zullen ‘zwemmen’.

 

De tweede les wordt begonnen met een presentatie over kleuren en vissen. Daarna gaan de kinderen echt ‘toveren’ met kleuren; aan de hand van een instructie maakt elke leerling zelf nieuwe kleuren. Met deze nieuwe kleuren maken de kinderen hun eigen vrolijke vissen die uiteindelijk in het aquarium worden geplakt.
Alle aquaria op- en naast elkaar vormen één groot ‘School Sea Life’.

 

De kinderen leren de algemene kleurenleer, kleuren benoemen, met verf zelf nieuwe kleuren maken en verschillende schildertechnieken.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf De kleurtovenaar Lesbrief 0,26 MB
pdf De kleurtovenaar Verwerkingsles 0,23 MB
pdf De kleurtovenaar Voorbereidingsles 0,25 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst
Duur 2 x 1.5 uur
Locatie school
Periode op afspraak
Informatie

CREA verzorgt de materialen voor de lessen; deze worden tijdig op school afgeleverd.

Indien scholen belangstelling hebben om de lessen bij CREA in een atelierlokaal plaats te laten vinden is dit na overleg mogelijk.