Menu
 
Klik hier om in te loggen

02 Lotte van Uitvindersdorp (4+)

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 1 - 2
 

Regisseur: Heiki Ernits, Janno Põldma

Estland 2006

Nederlands gesproken

 

Lotte, een vrolijk, klein meisjeshondje, leeft in een stadje bij de zee. Een heel bijzondere plek: iedereen is er dol op uitvinden. De uitvinderswedstrijd is telkens weer de belangrijkste dag van het jaar. Lotte’s vader Oscar heeft de wedstrijd al vaak gewonnen, tot grote woede van Adelbert het konijn. Adelbert is niet goed in uitvinden, niet goed in winnen maar heel goed in ... vals spelen. Lotte maakt volop pret met haar poezenvriend Bruno. Op een dag ontdekken ze in een ronddrijvend boek een nieuwe speelkameraad. Sensei Susumu de bij komt uit Japan en heeft een bijzonder talent ... judo!

 

Na Lotte’s succesvolle tv-carrière was een animatiefilm voor de hele familie quasi onvermijdelijk. ‘Lotte van Uitvindersdorp’ is fris en charmant. In het gemoedelijke Uitvindersdorp wonen aardige mensen, al gedragen ze zich soms een tikje bizar. In hun poppenkastachtige huiskamertjes wordt er knus gekibbeld en gegrapt. Heiki Ernits is animator (al werd hij in Moskou van de animatieschool geschopt na de publicatie van een ‘ongewenste karikatuur’) en cartoonist. Samen met Janno Põldma injecteert hij de film met absurde fantasie en waanzinnige passages over zichzelf wegslingerende hamerslingeraars, Archimedes-achtige figuren die in een koffer wonen en koppeltjes met een verrassend liefdesverhaal. De wereld is gek en daar kan je maar beter van genieten.

 

Van de makers van ‘Kerst bij de Lieveheersbeestjes’ en ‘Concert voor een Wortelcake’.

 

Over deze activiteit

Discipline film
Duur 81 minuten
Locatie Filmzaal Rabotheater Hengelo of buurtwijkcentrum
Periode januari-februari 2015
Informatie

De animatiefilm is bedoeld voor leerlingen vanaf 4 jaar.
De film kan aansluiten bij het ICC wijkproject 'Cultureel erfgoed' van wijk Midden en bij het project 'Film / fotografie' van wijk Noord.

Het begeleidend lesmateriaal is te printen via:

http://www.defilmstones.be/lesmappen/lottevanuitvindersdorp.pdf