Menu
 
Klik hier om in te loggen

35 De Vuurvogel

Schouwburg Hengelo i.s.m. Schouwart en Othi Art

Extra aanbod
 

De Vuurvogel is een multimediale installatie van Othilia Verdurmen geïnspireerd door de mythe van de vogel Phoenix, de vogel die zichzelf verbrandt om opnieuw te herrijzen. In de installatie zijn de oude en de jonge vuurvogel te zien. Hun bijzondere, kleurrijke transformatie voltrekt zich in de vorm van licht, versterkt door een soundscape die bestaat uit muziek en (natuur)geluiden. Het geheel ademt een verstilde, meditatieve sfeer.

 

De Vuurvogel was eerder te zien in onder andere het Groninger Museum, Kasteel Groeneveld en in het Rijksmuseum Twenthe. Nu wordt deze installatie voor het eerst getoond in een theater! De presentatie in de Middenzaal biedt een unieke en niet eerder gerealiseerde kans om de belichting te optimaliseren in een volledig verduisterde ruimte met gebruik van theaterlampen. Lichtontwerper Gé Wegman ontwerpt een volledig nieuw lichtplan voor deze locatie.

 

De Vuurvogel wordt getoond in combinatie met acht nieuwe werken van Othilia Verdurmen in de andere expositieruimtes van SchouwArt.

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst
Duur 60 minuten
Locatie Schouwburg - Middenzaal
Periode wo/do/vr 6 t/m 27 september 2023
Informatie

De installatie is bedoeld voor de groepen 4, 5, 6 en 7.

Let op:

-per keer:  1 klas (circa 25 lln.)           

-prijs:         € 150