Menu
 
Klik hier om in te loggen

20 Improv'

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 5 - 6
 

Improv', of improvisatietoneel is een tijdje geleden in Nederland bij het grote publiek bekend geworden door de TV programma’s 'De Lama's' of 'De vloer op'. Hoewel improvisatietoneel erg leuk is, is het meer dan alleen maar grappen maken.

 

Wikipedia beschrijft het als volgt:
"Een vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen. Ze stappen dus de scène op met een beperkt aantal elementen (vaak suggesties uit het publiek) zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch, maar er zijn ook improvisatievormen die niet noodzakelijkerwijs humoristisch van opzet zijn."

 

Improviseren komt van het Latijnse woord 'improvisus'. Dit betekent 'onverwacht'.

Eigenlijk improviseert iedereen elke dag. Er gebeurt iets en daar reageert iemand op.

Iedereen doet dat op een andere manier. Sommigen hebben altijd hun woordje klaar, terwijl anderen pas later bedenken wat ze hadden moeten zeggen.

Improvisatietoneel leert kinderen sneller denken en reageren; en dat is heel erg nuttig in het dagelijks leven. Het mooie van improviseren is dat iedereen het kan.......vooral kinderen!

 

Improvisatietoneel staat garant voor veel plezier. In de lessen worden uitnodigende theatergames aangeboden waarbij de leerling acteert en improviseert. Daarbij komen theateronderdelen als beweging, emotie en stemgebruik vanzelfsprekend aan de orde. Spelenderwijs leert de leerling de spelregels en zal improviseren en acteren hem of haar steeds makkelijk af gaan.

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Improv' Lesbrief 0,21 MB
pptx Improv' PowerPointpresentatie 25,52 MB
docx Voorwaarden deelname KoS en ICC aanbod 0,03 MB

 

Over deze activiteit

Discipline theater
Duur 2 x 1.5 uur
Locatie Oyfo
Periode januari - februari 2024