Menu
 
Klik hier om in te loggen

16 Stel je eens voor

Schouwburg Hengelo

Groep 5 - 6
 

Vier korte films speciaal voor kinderen in groep 5 en 6. In deze films gebruiken kinderen hun verbeelding om hun wereld te begrijpen én een stukje beter te maken.


Ditto & Monty – India Barnardo (7 min)
In deze cartooneske animatie hebben een kat en een mot allebei hun oog laten vallen op een heerlijk zacht kussen. Door een magische botsing draaien hun rollen ineens om.


Snor – Zainab Goelaman (7 min)
Als de zelfverzekerde Hindoestaanse Zeenat voor het eerst gepest wordt over haar uiterlijk, beseft ze zich voor het eerst dat ze er anders uitziet dan de witte kinderen om haar heen. Hoewel haar moeder woedend wordt op de pestkoppen wordt er thuis niet over emoties gepraat. Terwijl overal om haar heen het Westers schoonheidsideaal geldt is Zeenat alleen met haar onzekerheid.


This is your captain speaking – Idriss Nabil (24 min)
Een magisch realistische film over de tienjarige Asare en zijn muziekdocent Seydou. Allebei zijn ze in Ghana geboren, maar Asare is geadopteerd en Seydou is illegaal in Nederland. Om uitzetting te voorkomen besluit Asare hem te adopteren. Als de volwassen realiteit Asare’s plan inhaalt, dreigt hij niet alleen Seydou te verliezen, maar ook zijn onschuldige blik.


Slay, Fee – Erich Rettstadt (10 min)
Muzikaal en fierce sprookje waarin de timide Jojo betoverd raakt door de lokale gastank-aansluiter. Deze magische ‘Tank Fairy’ loopt als een trotse glamazon door de straat. Jojo heeft zijn ultieme voobeeld gevonden en besluit ook in drag te gaan. Deze film is een glitterend extravaganza vol vogue-dans en over de top-manicures die iedereen aanmoedigt jezelf te omarmen zoals je bent.

 

Over deze activiteit

Discipline film / korte-filmcompilatie
Duur 47 min
Locatie Schouwburg Hengelo, Asitozaal
Periode januari - februari 2025
Informatie

Thema’s: Verbeelding, vriendschap, rolmodellen, verbinding, identiteit en adoptie