Menu
 
Klik hier om in te loggen

16 Gullivers reizen

Theater Sonnevanck

Schouwburg Hengelo

Groep 5 - 6
 

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Haar klasgenoten snappen nergens iets van en haar ouders al helemaal niet. Tja, voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait. Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. Gul snapt hen niet en zij snappen Gul niet. Vanaf nu is niets meer hetzelfde. Want wat als blijkt dat alles eigenlijk anders is dan je dacht?

 

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, op humorvolle wijze tot leven. Een swingende voorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie over de vraag: Wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders? Groep 5, 6 Discipline toneel Duur 75 minuten Lesmateriaal Bij iedere voorstelling wordt educatiemateriaal ontwikkeld dat de beleving van de voorstelling voor bezoekers versterkt en de leerling uitnodigt verbanden te leggen tussen de inhoud van de voorstelling en zijn/haar eigen leven.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,12 MB
pdf Parkeren KoS voorstelling Schouwburg Hengelo 0,13 MB

 

Over deze activiteit

Discipline theater
Duur 75 minuten
Locatie Schouwburg - Middenzaal
Periode 15 februari 2024
Informatie

Lesmateriaal

Het lespakket bij de voorstelling Gullivers Reizen wordt circa 3 weken van tevoren door het gezelschap (Theater Sonnevanck) per post naar de school toegestuurd.

Het educatiemateriaal versterkt de beleving van de voorstelling voor bezoekers en nodigt de leerling uit verbanden te leggen tussen de inhoud van de voorstelling en zijn/haar eigen leven.