Menu
 
Klik hier om in te loggen

11 De Grootste Goochelshow

De Toneelmakerij

Schouwburg Hengelo

Groep 3 - 4
 

Hooggeëerd publiek! Welkom bij een wervelende goochelshow als metafoor voor de magie van het leven. Als volleerde illusionisten toveren de broertjes Caspaar en Domingo in hun woonkamer onzichtbare konijnen uit hun hoed, zagen een familielid naar keuze doormidden en laten imaginaire olifanten verdwijnen. Maar als iets verdwijnt, waar blijft dat dan? Als de oudste broer zijn jongere broer naar de plek tovert waar alle verdwenen dingen zijn, doen ze een bijzondere ontdekking. Naast de goochelstok, de bami-opscheplepel en de reservesleutel van de auto, is daar ook een broertje. Maar dat kan natuurlijk niet, want er is niet nog een broertje. Toch?

Bedenkers José Montoya en Serge Hogenbirk speelden allebei in prijswinnende jeugdvoorstellingen.
Artistiek leider Paul Knieriem (De Toneelmakerij) regisseert het tweetal in deze vrolijke voorstelling over onvoorziene gezinssituaties. De Grootste Goochelshow biedt handvatten voor een gesprek over ‘afscheid nemen’ en andere grote levensvragen.

Het allerleukste aan goochelen is dat je weet dat het een truc is, maar niet snapt hoe het zit. Een goochelaar houdt zijn lippen stijf op elkaar, maar … aan alle klassen die naar de voorstelling komen, geven wij een aantal geheime goocheltrucs prijs! Een goochelpakket om te oefenen - misschien wel à la Houdini! En gespreksstof om samen na te denken over wat je doet als het niet lukt iemand terug te toveren.

 

Over deze activiteit

Discipline theater
Duur 60 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo Middenzaal
Periode maandag 17 maart 2025, 10.30 en 12.30 uur
Informatie

De volgende kerndoelen (SLO) zijn van toepassing op de voorstelling De Grootste Goochelshow: 1, 2, 5, 8, 10, 11, 12, 34, 54, 55 en 56.