Menu
 
Klik hier om in te loggen

08 Noa en Dani beginnen een band!

Metropool

Groep 1 - 2
 

Een digitaal interactief prentenboek plus liveconcert voor lln. van de groepen 1-2.

Stap binnen in de betoverende wereld van muziek met Noa en Dani, twee enthousiaste kleuters die een onvergetelijke reis maken van hun klaslokaal naar het beroemde poppodium Metropool. Dit spannende avontuur begint met een onvergetelijk popconcert dat Noa en Dani bijwonen. Geïnspireerd door de kracht van muziek, besluiten ze hun eigen band te beginnen en hun muzikale dromen na te jagen. Met veel hulp van de leerlingen lukt het hun een heuse hit te scoren en worden ze uitgenodigd voor een optreden in datzelfde Metropool. Natuurlijk krijgen alle kinderen een speciaal V.I.P ticket, polsbandjes en een consumptiemuntje als bedankje.

In een interactief digitaal prentenboek worden kleuters meegenomen op een reis vol ontdekkingen en creativiteit. Van het verkennen van verschillende muziekgenres tot het bouwen van hun eigen instrumenten, elke pagina staat vol met boeiende activiteiten en leerzame momenten. Met kleurrijke illustraties, boeiende filmpjes en leuke opdrachten worden de kinderen uitgedaagd om hun creativiteit en muzikaliteit te ontdekken.

Door middel van dit project willen we de nieuwsgierigheid en verwondering van kinderen stimuleren. We willen hen op een speelse manier laten kennismaken met de wereld van muziek, nieuwe woorden en begrippen laten leren en hen aanmoedigen om zelf muziek te maken.

Het digitale prentenboek bestaat uit 5 interactieve 'praatplaten'.
Elke plaat komt met een handleiding en tips voor de docent en biedt genoeg ruimte voor minimaal 10 minuten aan lesstof.

Aan bod komen o.a. melodie, ritme, diverse soorten (wereld)muziek, instrumenten, rijmwoorden en met licht kleuren mengen. Ook krijgt de school een poster met daarop onderdelen uit het prentenboek.

 

Over deze activiteit

Discipline muziek
Duur 30-40 minuten (concert)
Locatie Metropool
Periode voorjaar 2025
Informatie

Opzet van het DIGITALE prentenboek: alle digitale platen zijn voorzien van interactieve pop-ups, te bedienen via laptop, Chromebook of smartboard door eigen leerkracht, stagiaires en/of de leerlingen. Er wordt vanuit de procesgerichte didactiek gewerkt.

Tijdsduur:
- 4 x minimaal 10 minuten voorbereiding op school = 40 minuten
- interactief concert in het poppodium van Metropool = 30/40 minuten
Let op: Het voorstel is dat alle deelnemende scholen in dezelfde week (data nog te bepalen) van maandag t/m donderdag met het prentenboek aan de slag gaan om vervolgens op vrijdagochtend het gezamenlijke interactieve slotconcert in Metropool te bezoeken.

Dit project is ontwikkeld door Poppodium Metropool met hulp van de IKC Sint Jan naast studenten en CwH adviseur (Ronald von Piekartz) van Hogeschool Saxion.