Menu
 
Klik hier om in te loggen

06 Ruimtereis

Het Laagland

Schouwburg Hengelo

Groep 1 - 2
 

Bedtijd. Tandenpoetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? Mag het licht aanblijven? Kan dat in de ruimte? Hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … daar gaan ze...


In de door pers en publiek bejubelde voorstelling Ruimtereis ontpopt de slaapkamer van twee astronautjes in spé zich tot een spectaculair lanceringsplatform. Hier reist hun fantasie sneller dan het licht en maken ze zich klaar voor de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën.


Een verbluffende ‘houtje-touwtje-kleuter-sciencefiction’ voor iedereen die nog weet - óf juist vergeten is - hoeveel durf er nodig is om in slaap te vallen. Joris Erwich en Kyra Bououargane spelen en zingen met live gemaakte geluidseffecten deze ode aan verbeeldingskracht en moed. Een voorstelling vol gewichtloze dromen en buitenaardse humor die niemand onberoerd laat.

 

Over deze activiteit

Discipline muziektheater
Duur 55 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo Middenzaal
Periode maandag 21 oktober 2024, 10.00 of 12:30 uur
Informatie

In de educatie-video voorafgaand aan het voorstellingsbezoek introduceren de acteurs zichzelf en de thema’s van de voorstelling. Ze nemen je mee in het decor en leggen je uit hoe ze in dit decor muziek maken. De educatie-video achteraf geeft tips om nóg lekkerder te kunnen gaan slapen. Ook leggen acteurs Kyra en Joris uit hoe je het meegekregen Ruimtereis-nachtlampje zelf in elkaar knutselt.

De volgende kerndoelen (SLO) zijn van toepassing op de voorstelling Ruimtereis: 34, 37 en 54.